عکس های جالب و دیدنی جدید از جاذبه های گردشگری استان کرمان
استان کرمان با سه میلیون نفر جمعیت، در جنوب شرقی ایران قرار گرفته است. کرمان از استانهای مهم و تاریخی ایران به حساب میآید.
در اینجا جاهای دیدنی کرمان به تصویر کشیده شده است.
ارگ بم
ارگ بم قدیمیترین و بزرگترین بنای خشتی جهان است که درشهر بم واقع شده است. این بنا که در زلزله مرگبار پنجم دی ماه ۱۳۸۲، نیمه ویران شد. از آن زمان بازسازی این مجموعه عظیم آغاز شد.
باغ شاهزاده ماهان
این باغ در سال ۱۲۹۷ هجری قمری توسط عبدالحمید میرزا ناصرالدوله، شاهزاده قاجار و حاکم کرمان، طی یازده سال (۱۲۹۸ه.ق تا ۱۳۰۹ه.ق) بنا شد. اما با مرگ وی بنای آن نیمهتمام رها شد. به همین علت جاهای خالی کاشیها را بر سردر ورودی میتوان دید. تاریخ بنای باغ ۱۲۷۶ خورشیدی است.
روستای میمند
میمند در ۳۶ کیلومتری شهرستان شهربابک قرار دارد و مجموعهای از ۴۰۰ خانه، مسجد، حسینیه، حمام و مدرسه است که همگی در دل کوه کنده شدهاند فصول مناسب برای بازدید از این روستا بهار و تابستان است.
حمام گنجعلیخان
این حمام یکی از شاهکارهای معماری عصر صفویه است. سردر این حمام، به خط علیرضا عباسی خوشنویس معروف عصر صفویه است. این حمام از سرسرا، دالان، رخت کن، هشتی و گرمخانه تشکیل شده است.
میدان گنجعلیخان
این میدان محوریت مجموعه گنجعلیخان را برعهده دارد که در سه طرف آن بازار مسگری و بازار گنجعلیخان واقع شده و در گذشته به عنوان بارانداز و محل خرید و فروش کالاهایی بود که از اطراف و اکناف به کرمان وارد میشد.
گنبد جبلیه
این گنبد که به گنبد گبری نیز معروف است در عصر ساسانی و قبل از اسلام بنا شده است. گنبد جبلیه که تنها بنای سنگی کرمان است بر اساس یک افسانه با خمیر شیر شتر ساخته شده و در شرق شهرکرمان قرار دارد.
باغ سنگی سیرجان
این باغ که از شاهکارهای تاریخی است، در فاصله ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان قرار دارد و به دست فردی ناشنوا به نام درویش خان گنگ اسفندیارپور حدود ۳۵ سال پیش ساخته شده است.
آبشار راین
شهر راین یکی از ییلاقهای دیدنی استان کرمان است که در فاصله ۱۱۰ کیلومتری مرکز این استان قرار دارد. این ییلاق در دامنه کوه هزار بلندترین قله استان و سومین قله بلند ایران قرار دارد که یکی از جاذبههای آن، آبشار این شهر است.
ارگ راین
ارگ رایِن یکی از بزرگترین بناهای خشتی جهان است. این بنای تاریخی بزرگ با مساحتی بیش از ۲۲ هزار مترمربع، دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ بم است که هرساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است. ارگ راین در جنوب غربی شهر کنونی راین در استان کرمان ایران قرار دارد.
بازار بزرگ کرمان
بازار کرمان یکی از مهمترین بازارهای ایرانی به شمار میرود که مجموعههای با ارزشی را در خود دارد از جمله مجموعه گنجعلی خان، ابراهیم خان، وکیل و…
قلعه دختر
قلعه دختر یا آتشکده آناهیتا (ناهید) که به قلعه کهنه نیز مشهور است، بر فراز تپه های مرتفع شرقی شهر کرمان قرار دارد و از دوران پیش از ورود اسلام به ایران به یادگار مانده است. مصالح به کار رفته در این قلعه تنها خشت خام و گل رس است. بقایای قلعه دختر دورنمای گذشته دراز این شهر و نام آن (آتشکده آناهیتا) یادآور پرستش آناهیتای باستانی، ایزد آب و باروری است.
مسجد ملک
این مسجد که در بافت قدیم شهر کرمان در محلهای موسوم به شاه عادل بنا شده است، یکی از قدیمیترین و بزرگترین مساجد ایران و کرمان است که سابقه تاریخی آن به قرن پنجم میرسد. این مسجد با شبستانهای متعدد و صحن وسیع جاذبه تاریخی خود را حفظ کرده است. وجود برج آجری و سه محراب گچبری شده حکایت از قدمت و دیرینگی این مسجد دارد.
یخدانهای کرمان
یخدان مویدی در اواخر دوره صفویه بنا شده و قنات مؤیدی آب آن را تأمین میکرده است. یخچال زریسف نیز مربوط به دوره قاجار است و در کرمان در خیابان زریسف واقع است. عناصر تشکیلدهندهی یخدانها عبارتاند از: مخزن، حصار، استخر و چاله یخ.
آتشکده و موزه زرتشنیان
تنها موزه مردمشناسی زرتشتیان جهان در آتشکده شهر کرمان جای دارد.از کهنترین اشیاء این موزه یک جلد کتاب دستنویس گاتها با پیشینهٔ بیشتر از دویست سال و یک آتشدان دستی با تاریخ حک شده ۱۲۰۷ است. بخشی از این موزه به انواع آتشدان، روغنسوز، پیهسوز و چراغ لاله اختصاص داده شده است.
آرامگاه مشتاقعلیشاه
گنبد مشتاقیه که به سه گنبد نیز شهرت دارد، از آثار دوران قاجار در شهر کرمان است که در گذشته در جوار قبرستان کهنه و خارج از حصار شهر قرار داشته است. درویش مشتاق در سال ۱۲۰۶هجری قمری به جرم آنکه قرآن را با نوای سهتار مىخواند، سنگسار شد و جسد او را در کنار مقبره میرزا حسین خان دفن کردند. در سال ۱۲۶۰ قمری سه گنبد بر روی قبور مشتاق علیشاه، شیخ اسماعیل و کوثرعلیشاه بنا گردید.
آثار و بقایای دایناسورها در کرمان
استان کرمان یکی از معدود نقاط ایران است که در آن بقایای جانداران خشکیزی دورانهای گذشته زمینشناسی مشاهده شدهاست. در جریان پیجویی دایناسورها توسط تیم مشترک ایران-برزیل که در نواحی شمال کرمان صورت گرفت، نخستین آثار اسکلتی دایناسورها شامل یک دندان دایناسور گوشتخوار مورد شناسایی قرار گرفت. قبل از آن هم، نزدیک به ۴۰ سال پیش، محققان فرانسوی مقداری از بقایای یک دایناسور را در حوالی کرمان کشف کردند.
حمام وکیل کرمان
یکی دیگر از حمامهای سنتی و تاریخی شهر کرمان، حمام وکیل است که اولین بخش از مجموعه وکیل به حساب میآید. این بنا براساس معماری زندیه ـ قاجاریه و با تقلید از حمام گنجعلیخان در سال ۱۲۷۰ هجری قمری ساخته شد. سرامیک و کاشیکاریهای زیبای این حمام که از کف تا سقف امتداد یافته است، فضای داخلی حمام را بسیار زیبا و چشمنواز کرده است.
آرامگاه شاه نعمتالله
آرامگاه یا آستانهٔ شاه نعمتالله ولی در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر کرمان در شهر ماهان واقع شده است. هستهٔ اولیهٔ این بنا گنبدی منفرد بود که در سال ۸۴۰ هجری و به دستور احمدشاه دکنی ساخته شد و به تدریج گسترش یافت. این بنا ۳۲۰۰۰ مترمربع مساحت دارد و از چندین صحن تشکیل شده است، شامل صحنهای اتابکی، وکیل الملکی، حسینیه، میرداماد و بیگلربیگی.
مقبره پیرجارسوز
تاریخ ساخت این بنا مربوط به قرن هشتم هجری قمری است و در بردسیر و در ۴۳ کیلومتری کرمان قرار دارد. این مقبره دارای گنبد دو پوشه آجری و پلان مربع شکل میباشد. در درون بنا تزئینات گچبری مقرنس کاری و خطوط کوفی دیده میشود. اصل بنا سه طبقه ساخته شده و نمای کلی آن آجر است.
کویر شهداد
یکی از کویرهای زیبای دنیا با کلاتهای منحصربه فردش در منطقه شهداد کرمان قرار دارد. قدیمیترین پرچم فلزی جهان در کاوشهای سال ۱۳۵۰ در این منطقه یافت شد. کویر شهداد بخشی از کویرلوت به شمار میرود.
تخت درگاه قلیبیگ
تخت درگاه قلیبیگ، مقبره یکی از نوادگان بهرام بیگ به نام درگاه قلی بیگ است. درگاه قلی بیگ از امرای اواخر دوره صفویه و رییس ایل افشار در کرمان بودهاست. عمارتی است که در جنوب شرقی شهر کرمان و در زاویه جنوبی کوه قلعه دختر قرار دارد.
ارگ ساسانی انار
شهرستان انار در شمال استان کرمان قرار دارد. در مرکز این شهر کهن یک ارگ تاریخی قرار دارد. مساحت این ارگ ۱۱هزار و ۱۷۹ متر مربع است. تاریخ احداث این بنا بر اساس گزارش ثبتی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران، به دورههای پیش از اسلام برمیگردد. این ارگ در دوره صفویه بازسازی شده و مورد استفاده مجدد قرار گرفته است.