حیوانات و فرآوردههای سودمند آنها !
بسیاری از حیوانات فرآوردههای مفیدی در اختیار انسان قرار میدهند، از عسل و ابریشم تا قهوه و حتی پلاستیک. گالری عکس زیر درباره عجیب ترین تولیدات فرآوردههای دنیای حیوانات است که می بینید.
کرم پیلهساز پیله میسازد؛ پیلهای که در ساخت ابریشم به کار میرود. پیله مادهایست که کرم ابریشم از لعاب دهان، دور خود میتند. طول تقریبی این مادهی تنیده شده تا سه هزار متر هم میرسد. همین ماده است که بعدها به پارچههای نفیس ابریشمین تبدیل میشود.
نام این پرنده باکلان گوآنا است. پرندهای از تیره باکلانیان که در پرو زندگی میکند. مدفوع این پرنده فسفر فراوانی دارد. این مدفوع هم کودی مرغوب است، هم میتوان از آن به عنوان مواد منفجره استفاده کرد. مدفوع باکلان گوآنا در قرن نوزدهم یکی از مهمترین کالاهای وارداتی کشورهای صنعتی اروپا بود.
مشمئزکننده است، اما حقیقت دارد. مدفوع حیوانی به نام زَبّادان، که تیرهای از گربهسانان است (تصویر) به عنوان گرانترین قهوه جهان به فروش میرسد. هر کیلو از این قهوه حدود هزار یورو قیمت دارد. سازمان حافظ حقوق حیوانات "پتا" هشدار داده که به خاطر سودآوری مدفوع این جانور، بسیاری از این حیوانات تنها به خاطر مدفوعشان به دام افتادهاند.
حشره قرمزدانه مکزیکی در مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی و مرکزی زندگی میکند. از بدن این حشره که بهویژه از برخی انواع کاکتوس تغذیه میکند، رنگ قرمز "کارمین" به دست میآید. البته برای تولید یک کیلوگرم "کارمین" احتیاج به ۱۰۰ هزار قرمزدانه مکزیکی است. از رنگ قرمز "کارمین" از جمله در تهیه انواع شیرینیها، سسهای روی شیرینی و انواع تنقلات استفاده میشود.
عسل مهمترین تولید زنبور عسل است. زنبور عسل برای تولید یک کیلوگرم عسل در شرایط عادی باید به سراغ سه تا چهار میلیون گل برود و مسافتی حدود چند بار دور کره زمین را بپیماید. در یک کندو در فصل تابستان حدود ۶۰ هزار زنبور تجمع میکنند.
هشدار به گیاهخواران! شرکتهای آبجو و شرابسازی برای فیلتر کردن محصولات خود اغلب از بادکنک ماهی استفاده میکنند. البته شرکتهایی نیز هستند که رفته رفته استفاده از این بخش حیوانی در تهیه آبجو و شراب را کنار میگذارند. شرکت آبجوسازی "گینس" سال گذشته اعلام کرد که به زودی برای تهیه آبجو دیگر از بادکنک ماهی استفاده نخواهد کرد.
قاب عینک، اسباب بازی کودکان، کارتهای اعتباری و همچنین وسایل بستهبندی همه از پلاستیک ساخته میشوند. رِمی لوکاس، مهندس فرانسوی موفق شده جلبکهای دریایی را به پلاستیک تبدیل کند. وسایل پلاستیکی تهیه شده توسط او قرار است در اختیار علاقمندان در سراسر جهان قرار گیرند. تفاوت این وسایل با وسایل واقعی پلاستیکی این است که با خراب شدن پلاستیکهای جلبکی هیچ پسمانده سمی بر جای نخواهد ماند.
زنبورهای عقربی تخمهای خود را با کمک یک لوله شبیه به سوزن درون بدن عنکبوت جهنده وارد میکنند. عنکبوت جهنده پس از تخمگذاری با حرکات زیگزاگ شروع به تنیدن تارهای ابریشمی گرد خود میکند که شاید اقدامی برای حمایت از نوزادش باشد. همین تارها میتوانند مورد استفاده انسان نیز قرار گیرند.