این یاهو مسنجر است که دارد از دست میرود!
آدم این روزها خیلی باید مراقب خودش باشد. در طی چند روز گذشته پس از کارخانه ارج، ظاهرا یاهو مسنجر دسکتاپ هم در حال پرکشیدن از جمع ماست. هر چند پرکشیدن ارج تکذیب شد اما تکذیبش هم تکذیب شد و ما منتظریم که شاید تکذیب تکذیبش تکذیب شود که البته باز ممکن است آن هم تکذیب شود. اما چیزی که فعلا تکذیب نشده و همه خبرها حاکی از این واقعیت تلخ است، مرگ تدریجی پیام رسان یاهو مسنجر دسکتاپ است. همان علامت تعجب بنفش دوست داشتنی با آن اسمایلی زرد که نیشش تا بناگوشش باز بود.
پیام رسان یاهو مسنجر یادآور خاطرات تلخ و شیرین زیادی برای کاربران دهه 60 است. پیام رسانی که با سرعت های حلزونی اینترنت این کاربران که از نسل dialup و سرعت ضعیف حداکثر ۵۶kbps بود هم جواب میداد. پیام رسانی که تولد بسیاری از اصطلاحات گفتگوی رایج در بین کاربران مانند DC و asl plz و بسیاری دیگر از اموجی ها یا شکلک ها در آن شکل گرفت.
کاربران دهه شصتی این نرم افزار را همیشه با صدای گوش خراش اتصال به اینترنت مودم های دایال آپ خود به یاد می آورند، علی الخصوص اگر اواخر شب در چت روم با دوستانشان قرار داشتند.
به هر حال این پیام رسان محبوب نفس های آخر خود را می کشد و یاهو اعلام کرده است که ۱۵ مرداد سال جاری برای همیشه آن را تعطیل خواهد کرد. خبری که حتی با وجود پیام رسان های جدید و پیشرفته موبایل جدید باز هم برای بسیاری از کاربران علی الخصوص آسیایی غم انگیز است.
این پیام رسان سال ۱۹۹۸ با نام Yahoo Pager شروع به کارکرد و طی ۱۸ سال فعالیت خود کاربران بسیاری را در جهان بدست آورد. اولین پیام رسان با قابلیت گفتگوی صوتی و تصویری این پیام رسان بود، اما با توجه به وضع بد اقتصادی یاهو، این شرکت ترجیح می دهد منبعد بر روی سرویس های سود ده خود مانند ایمیل و تامبلر کار کند.
لازم بدکر است که تقریبا همه مردم دنیا با یاهو مسنجر خاطره دارند. البته خاطرات شما می تواند حالات گوناگونی داشته باشد:
1. اگر آن زمان ها پسری حدودا بیست الی سی ساله بوده اید وارد هر چت رومی که می شدید هیچ کس تحویلتان نمی گرفت و هر چقدر بامزه بازی در می آوردید کسی شما را به انگشت شست پایش هم حساب نمی کرد. چت روم ها متشکل از ۲۱۴ پسر و ۳ دختر به نام های Sara_Joon، Asal_teh_۲۱ و **PARI**TANHA** بودند که آقایان با تمام قوا سعی در به دست آوردن دل آنها داشتند اما متاسفانه این تعداد جنس اناث توانایی پاسخگویی به جمعیت حاضر در چت روم را نداشت و در نود و نه درصد مواقع حالتی مشابه مورد زیر پیش می آمد.
البته اگر هم ستاره اقبالتان می درخشید و طرف جوابتان را می داد نهایتا چنین سرنوشتی گریبانگیرتان می شد:
YOU: Salam :)
**PARI**TANHA**: Salam. ASL?
YOU: ۲۳, m, Tehran
**PARI**TANHA**: kheili piri ke! Namiri yevaght bendazan gardane man!
یا در حالتی دیگر:
YOU: Salam :)
**PARI**TANHA**: Salam. ASL?
YOU: ۲۲, m, Tehran
**PARI**TANHA**: Kooochoooolooooo! Shir khoshketo khordi?
و در هر صورت شما محکوم به مکیدن سماق بودید.
2. اگر آن زمان دختر بودید (که احتمالا الان هم باید دختر باشید) سنتان هیچ اهمیتی نداشت. خودتان از ارزش افزوده ای که داشتید مطلع بودید و می دانستید که به محض ورودتان به چت روم سرتان دعوا می شود. شاید برایتان سوال پیش بیاید که من این را از کجا می دانم؟ بله من هم مثل هر پسر دیگری مورد گول شیطان واقع شده ام و یک بار با آی دی NAZI*۲۰۰۰ وارد چت روم شدم و ظرف سی و هفت صدم ثانیه شاهد این اتفاق بودم:
خب طبیعتا برای یک خانم محترم حق انتخاب بالایی وجود داشته است و شخص می توانسته از بین این همه آدم علاف و مشتاق کسی را انتخاب کند و چند ساعت مخش را کار بگیرد. چت کنندگان مونث برای کار گرفتن مخ آقایان در یاهو مسنجر با کلمه رمز ASL? وارد عمل می شدند. ASL یعنی چند سالته؟ جنسیتت چیه و محل زندگیت کجاست. در مرحله بعد با استفاده از سوالات زیرکانه به میزان ثروت اندوخته پدر شخص به تور افتاده پی برده می شد و در مرحله بعدی بسته به جواب سوال مرحله قبل یا پایه های شروع زندگی مشترک پی ریزی می شد و یا به بهانه ته گرفتن نیمرو چت پایان می یافت.
البته چت روم هایی نیز در یاهو مسنجر وجود داشتند که انتظار می رفت فضای متفاوتی داشته باشند. مثل :"دانشجویان مهندسی شیمی" یا "معرفی منابع کنکور سراسری" اما اگر فکر کرده اید که این چت روم ها اندک تفاوتی با همان هایی که ذکرخیرش بود داشته اند نه تنها سخت در اشتباهید بلکه از شما بعید است.
ناگفته نماند این پیام رسان از سال گذشته نسخه جدیدی را با شکل و شمایل پیام رسان های امروزی موبایلی منتشر کرده ولی با این وجود کاربران قدیمی آن ترجیح میدهند از نسخه قدیمی بهره ببرند. اما این کاربران هم باید تا ۱۵ مرداد به نسل جدید کوچ کنند چراکه دیگر نسخه قدیمی پشتیبانی نخواهد شد. این درحالیست که کاربران ایرانی هم باید با پیام رسان خاطره انگیز و محبوب خود خداحافظی کنند. چراکه در هر حال یاهو مسنجر با تمام خاطرات خوب و بدش از بین ما دارد می رود و خاطره ایست که سینه به سینه به نسل های بعد انتقال پیدا خواهد کرد ...