پدران و پسران عرصه سینمای ایران
پسر کو ندارد نشان از پدر، تو بیگانه خوانش نخوانش پسر ... از قدیم همواره این رویه در میان خانواده ها بسیار رواج داشته که شغل ها از پدر به پسر به ارت می رسیده است و در این میان علاقه و استعداد نقش زیادی نداشته است. البته تنوع کار هم در زمانهای قدیم آنقدر زیاد نبود.
در عصر حاضر تنوع کاری بسیار زیاد شده است و شرایط تقریباً به نحوی است که افراد به دنبال علاقه خود می روند اما نکته بسیار مهم این است که فرزندان ازجمله پسرها اگر در قرن حاضر و شرایط کنونی بخواهند شغل پدر را ادامه دهند باید خود نیز دارای سواد و استعداد باشند.
اما گاهی برخی از شغل ها از چنان جذابیتی برخوردار است که فرزندان قید استعداد و گاهی سواد را می زنند و ورود به عرصه کاری پدر را به هر شکلی که است ترجیح می دهند. سینما و بازیگری از آن دسته شغل های جذاب است که فرزندان سینماگرها را علاقه مند به حضور در حرفه کاری پدرشان می کند. در تصاویر زیر مروری بر آقا پسرهای سینما داریم که که در این عرصه دنباله رو حرفه پدر شدند.
مرحوم انوشیروان ارجمند از سال ۱۳۶۲ بازیگری را شروع کرد، او را بیشتر با آثاری همچون قاعده بازی، دوئل، تردید، کیفر و سریال هایی مثل امام علی (ع) می شناسند، یاد و خاطره این هنرمند همواره در ذهن مخاطبان باقی می ماند. حضور پسرش برزو ارجمند در سریال های طنز باعث شده است که عامه مردم به خوبی برزو ارجمند را بشناسند.
فرامرز قربیان با درخشش در آثاری مثل ردپای گرگ، بیگانه بیا، گوزن ها ... استعداد خود را به نمایش گذاشت، او دو سال پیش با ساخت(گناهکاران) نشان داد که در عرصه کارگردانی هم دستی توانا دارد. "سام قریبیان" از ۱۶ سالگی بازیگری را شروع کرده است، او در سالیان اخیر با بازی در خط ویژه، گردباد، لاله، نیم رخها و ... در عرصه بازیگری فعال بوده است، اولین فیلم سینمایی سام قریبیان هم با عنوان ۳۶۰ درجه در تهران با حضور فرامرز فریبیان مقابل دوربین رفت و مهرماه امسال اکران شد.
زنده یاد منوچهر نوذری که در ابتدا با صداپیشگی و فعالیت در رادیو فعالیت های هنری اش را آغاز کرد. او بعدتر با بازیگری در مجموعه ها و فیلم های توانایی های دیگرش را نمایش گذاشت، اجرای(مسابقه ی هفته) و فعالیت طولانی در برنامه (جمعه ایرانی) از جمله یادگاری هایی است که او برای همیشه در تاریخ هنرایران به جا گذاشته است. پسرش ایرج نوذری را بیشتر با مجموعه ای چون (کلانتر) و یا بازی در فیلم( آکواریوم) به یاد داریم.
سعید سهیلی پس از ساختن فیلمهایی همچون: مردی شبیه باران، سنگ کاغذ قیچی، چارچنگولی، با گشت ارشاد و کلاشینکف دیده شد. سهیلی پسر که سال گذشته سال درخشش او بود، با آثاری همچون: چند متر مکعب عشق، رخ دیوانه، کلاشینکف، در سینمای ایران رخ نمود، او که با آثار پدر شروع کرده است، حالا رفته رفته جزو امیدهای سینمای ایران به شمار می رود. ساعد دانش آموخته گرافیک است.
بازی ماندگار فتحعلی اویسی در فیلمهای ناخدا خورشید، سرب، هی جو، بانو، جهان پهلوان تختی و فیلم مومیایی۳ در یادها مانده است. در تلویزیون هم نقش آفرینی او در یک قسمت از مجموعه تهران ۱۱ و مجموعه چمدانهای بسته تحسین همگان را برانگیخت. اوج هنرنمایی و موفقیت فتحعلی اویسی، بازی در مجموعه تلویزیونی بدون شرح بود. پسرش علیرضا اویسی ظاهرا جز چند تجربه محدود و البته خوانندگی مشترک با پدر اثر درخور دیگری ندارد.
سعید امیرسلیمانی از سال ۱۳۵۱ فعالیت هنری خود را آغاز کرد. او پدر سپند امیرسلیمانی و کمند امیرسلیمانی بازیگران سینما و تلویزیون است. و اما سپند بازیگر جوانی است که او را در نقشهای متفاوتی در سینما و تلویزیون دیدهایم. او در خانوادهای کاملا هنری بزرگ شده است.
پندار اکبری بازیگر جوان سینما و تلویزیون متولد ۱۴ آذر ماه سال ۶۱ در تهران می باشد. او فارغ التحصیل رشته عکاسی و تصویربرداری است. پندار پسر عبدالرضا اکبری است که از بازیگران سرشناس سینما و تلویزیون می باشد. عبدالرضا اکبری که با بازی چشمگیر در چندین تله تئاتر توانست به سینما راه یابد در بسیاری از سریالهای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی از جمله : مزد ترس، دختری با کفشهای کتانی، کانی مانگا، اخراجیها، جدال در تاسوکی و ... به ایفای نقش پرداخته است.