دانش بنیان آذر زمین

به باشگاه علمی و فرهنگی و آموزشی خوش آمدید

به باشگاه علمی و فرهنگی و آموزشی خوش آمدید

افتخار داریم با ایجاد این وبلاگ برای نشر مطالب علمی کمکی بکنیم لطفا با نظرات و پیشنهادات خود ما را در این راه آگاه سازید

نویسندگان
پیوندهای روزانه

دولت داریم تا دولت ...

جمعه, ۸ آبان ۱۳۹۴، ۰۵:۰۵ ب.ظ

اشاره : مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های منتشر شده در سایت آفتاب است و انتشار آن برای شما دوستان الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. واقعیت این است که عده ای با نام مستعار دلواپسان، با سیل بهانه گیری ها و مانع تراشی های پرشمار خود سعی دارند به هر شکل ممکن خدمات ارزنده دولت یازدهم را زیر سوال ببرند و اینطور که پیداست می خواهند چنین تفکری را جا بیندازند که علیرغم تغییر دولت هیچ چیز تغییر نکرده، حتی در نوع ادبیات مسئولان که در دولت سابق بیشترین نقد به آن رفته بود. اما بهتر است قبل از هر سخنی این دو پاراگراف زیر را مطالعه کنید:

اول: احمدی نژاد (آن مرد که رفته است ...) شما فکر می کنید که اگر جمع شوید و کاغذ پاره صادر کنید، می توانید جلوی ملت ایران را بگیرید، شما بیست و هشت سال مخالفت کردید، محاصره اقتصادی، تحریم و فشارهای سیاسی را انجام دادید، اما امروز ملت ایران هسته ای است و اگر باز هم تکرار کنید، حاصل آن را خواهید دید و بدانید این حرکت شما بر اراده ملت ایران اثری نخواهد داشت. وی افزود: این قدرت ها برای خودشان سازمان و شورا درست کرده اند و اسمش را جامعه جهانی گذاشته اند و به ملت ایران می گویند بیایید با جامعه جهانی همکاری کنید اما امروز ملت ایران و سایر ملت های عالم دست شما را خوانده است.

دوم: (عراقچی) یک بار دیگر درخصوص احتمال نقض قطعنامه و بازگشت مجدد تحریم ها خاطرنشان کرد: اگر به هر دلیل قطعنامه شورای امنیت (۲۲۳۱) نقض شود هیچ ربطی به توافق ندارد. به ویژه در زمینه موشکی و تسلیحاتی چنانچه از سوی ایران نقضی صورت گیرد توافق مورد خدشه صورت نمی گیرد. وی در عین حال تصریح کرد: اگر ما ضعیف باشیم و به توانایی های خود متکی نباشیم آن ها می توانند ما را از بند ۴۱ به بند ۴۲ بکشانند. آن ها می توانند به لحاظ حقوقی و سیاسی این کار را انجام دهند اما به لحاظ میدانی و واقعیات این امکان وجود ندارد.

قطعاً پس از مطالعه سطور فوق به منظور و مقصود این نوشته پی برده اید و نگارنده هم تصریح می کنم هدف از این پاراگراف هم مقایسه بین اظهارات و ادبیات مسئولین قبلی و فعلی هست و هم دیپلماسی گفتگو ...

واقعیت این است که برخی می خواهند چنین تفکری را جا بیندازند که علیرغم تغییر دولت هیچ چیز تغییر نکرده حتی در نوع ادبیات مسئولان که در دولت سابق بیشترین نقد به آن رفته بود. در نشست خبری دکتر عراقچی هم که چند روز پیش برگزار شد یکی از خبرنگاران سعی کرد چنین قیاسی را بکار گیرد که البته با تبسم ایشان مواجه شد. جالب اینکه پرچم چنین انتقاداتی درحال حاضر در دست همان هایی است که در زمان ناطق ادبیات قبلی، چنین انتقادهایی نمی کرد.

به دو پاراگراف ابتدای مطلب برگردیم و نگاهی به تفاوت واضحی که در آن دو وجود دارد بیندازیم. نگاه اول همه ساز وکارهای فعلی بین المللی را به یکباره رد می کند، بقول معروف به جای حل مسئله سعی در پاک کردن صورت آن دارد در حالیکه اگر ما به عضویت سازمان ملل در آمده ایم لاجرم تمام مکانیزم ها و تشکیلات تصمیم گیری آن را نیز باید بپذیریم و آنگاه در فضای موجود ابتکار عمل به خرج داده و حق خود را بستانیم. در نگاه دوم چنانکه خود عیان است می بینید طرف سعی دارد ضمن رد نکردن مخاطرات کار؛ فرآیند مورد نظر را به مخاطب بشناساند و در انتها با تکیه بر تلاش مجدانه دولت و ملت این امید را می دهد که توطئه دشمنان نافرجام بماند و نتیجه گیری نهایی را به افکار عمومی واگذار کرده است.

حال این سوال در ذهن مخاطب ایجاد میشود که فرد اول قدرت اجرایی یک کشور که باید آگاهی و شعور سیاسی کامل به تمام موضوعات بین المللی و داخلی را داشته باشد آیا این سخن ناکارامد و بی تدبیر میتوانند راه گشای حل موضوعاتی در سطح جهانی باشد؟

میراث نحس دولت آن مرد که رفته است...!

"تهدید"، "تورم"، "بیکاری"، "فساد"، "تهمت"، "قطعنامه های ظالمانه"،"بگم بگم" و ... به طور خلاصه آن دولت مجموعه ای منظم از بی نظمی ها بود که اثرات آن دامن مردم را گرفت. همه اینها به عنوان میراث احمدی نژاد و احمدی نژادی ها شناخته می شوند و کشور را به قدری با مشکل روبرو کردند که افکار عمومی رأی به دشواری زیاد دولت یازدهم برای تحقق اهدافش دادند. اما این روزها، روزهایی است که کاملا با آنچه در آن روزها مشاهده شد، فرق دارد. توافق حاصل شده است و چالش، جایش را به آرامش داده است تا با وجود آگاهی از سختی شرایط، امید به جامعه تزریق شود.

تصمیمات سرتاسر غلط و مغرضانه دولت پیشین عامل اصلی مشکلات امروز دولت است که بر کشور و البته مردم واقع بین ایران تحمیل شد و مردم اشتباهات جسورانه احمدی نژاد را هیچگاه نمی بخشند.

در فسادهایی که از سال های ۸۴ تا ۹۲ اتفاق افتاد و اختلاس های چند هزار میلیاردی را در بین مردم به اتفاقی معمولی بدل کرد، فقط چهره های معرفی شده به عنوان متهم مقصر نیستند و کل مجموعه و بالاخص مسئولانی که مسئولیت های استراتژیک داشتند باید جواب بدهند که چه بر سر سیستم اجرایی کشور آمده بود که اخلالگران اقتصادی هر کاری که می خواستند، می توانستند به راحتی انجام بدهند.

سرانجام در ۲۴ خرداد ۹۲ مردم بزرگ ایران طی یک انتخاب هوشمندانه به گفتمان تدبیر و امید رای دادند. ترکیب تدبیر و امید و اعتدال به آن معناست که جمهوری اسلامی ایران بعنوان یک قدرت فرا منطقه ای نسبت به حل مسائل داخلی و جهانی مسولانه برخورد میکند. امید بی تردید یکی از نعمت های بزرگ خداوند مهربان به همه ی انسان هاست، اعتدال نیز به معنای حرکت خردمندانه، هوشمندانه، زمان مند، مکان مند در تلفیق آرمان های والا، گزینش های راهبردی اثرگذار و در نظر گرفتن واقعیت هاست با ترکیب امید و اعتدال میتوان همه ی چاش های جهانی را مدیریت کرد. دولت تدبیر و امید در همان روزهای آغازین شکوفه های امید را در دل مردم را روشن کرد و با شعار سانتریفیوژ و اقتصاد مردم باید با هم بچرخد آغاز به کار کرد و خیزش بزرگی و عزم ملی را در دل مردم پدیدار ساخت.


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


اکنون دولت تدبیر و امید وارد سه سالگی خود شده است. دولت تدبیر و امید اعلام کرده است که از اعتدال تبعیت خواهد کرد که به نظر می رسد اعتدال به معنای مدیریت عقلانی است. در مدیریت عقلانی افراط و تفریط وجود ندارد. میانه روی اساس کار است و در میانه روی است که تعقل تحقق پیدا می کند. به همین دلیل آقای دکتر روحانی در بستری از عقلانیت گام برمی دارد و در این دو سال چنان دستاوردهایی داشته است که در آغاز شروع کار دولت یازدهم خیلی بعید به نظر می رسید، زیرا دولت آقای دکتر روحانی ویرانه یی تحویل گرفت و بسیاری از کارشناسان فکر می کردند که موفقیت در مدت کم بسیار بعید است اما تیم های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دولت آقای دکتر روحانی چنان قوی و هماهنگ و مدبرانه عمل کردند که در مدت همین دو سال توانست:

1. تورم بحران آفرین و خطرناک را مهار کند.

2. از وحشت مردم بکاهد و به آنان امید بهبودی بدهد و امید به زندگی را بیشتر کند.

3. در مذاکرات با غرب، با اینکه بسیار پیچیده و در لابه لای کلاف های سردرگم گذشته بوده است با حفظ عزت اسلامی و عزت ملی و در چارچوب حفظ منافع ملی اعتماد جهانی را به ایران جلب و ملت ایران را به آینده امیدوار کرد و سرانجام بعد از ۲۲ ماه مذاکره سخت و نفس گیر با یک تیم مجرب و دلسوز به مدیریت دکتر محمد جواد ظریف یکی از برترین دیپلمات های جهان و شایسته جایزه صلح نوبل توانست به یک توافق جامع تحت عنوان برجام یا همان برنامه جامع اقدام مشترک با گروه ۱+۵ دست یابد. بالطبع این توافق تاریخی نیازمند یک اجماع داخلی بین سیاسیون و مجلس هست تا در آینده نتایج آن بر اقتصاد و معیشت مردم مشاهد شود.

4. در همین مدت کم نظم مالی کشور را بازگردانده و آرامشی در همه سازمان های دولتی به وجود آورده و قطار تمشیت روزانه کشور را روی ریل اصلی خود قرار داده و در برابر هرگونه تندروی حزم و احتیاط عقلانی را از دست نداده است.

5. دولت آقای دکتر روحانی تنش های داخلی را کاهش داده و همه مخالفین را با اینکه سخت قافیه را باخته اند دعوت به آرامش و بردباری کرده است.

6. در مدت همین دو سال مانع افزایش بی مهار قیمت دلار شده و باعث ایجاد ثبات در بازار تجارت شده و چرخ های از کار افتاده صنعت را با روش مطمئن علمی به کار انداخته و با استفاده از وزرای ورزیده و کارآمد و شایسته اقتصاد کشور را با دستانی پرتوان مدیریت کرده است.

7. دولت یازدهم در عرصه فرهنگ در همین یک سال عمر خود موفقیت های زیادی به دست آورده و تقریبا همه بخش های فرهنگی کشور را که در دولت نهم و دهم سخت آسیب دیده بودند مجددا زنده کرده و به حرکت سازنده درآورده است و از اشاعه اندیشه های مرتجعانه و بازدارنده خلاقیت که به صورت عمدی ترویج می شده جلوگیری کرده است.

8. دولت آقای دکتر روحانی در عرصه اجتماعی نیز به موفقیت های چشمگیری دست یافته و سیاست ایجاد تضاد طبقاتی را تبدیل به مودت و همکاری ملی کرده و دشمنی ها را کاهش داده و هر جا تخریبی صورت گرفته اقدام به ترمیم آن کرده است.

9. یکی از مهم ترین موفقیت های دولت آقای دکتر روحانی جلوگیری از غارت و دزدی و سوءاستفاده بوده است.

در مدت این دو سال حساب و کتابی به وجود آمده و افراد را به احتیاط بیشتر واداشته که یقین کند اگر خطایی کند فوراً تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

10. یکی دیگر از موفقیت های آقای دکتر روحانی تلاش مشهود ایشان برای عمل به وعده هایی بوده که در جریان انتخابات به مردم داده بوده است.

11. در مدت دو سال آقای دکتر روحانی اعتبار جمهوری اسلامی ایران را در بین ملل جهان بالابرده و نشان داده که ملت ایران با انتخابات شکوهمند اخیر خود توان مواجهه با مشکلات عدیده از جمله مشکلات زاییده از حصر اقتصادی و تحریم را دارد.

12. مشکلات زیاد است. مردم واقع بین هستند و در هر حال می دانند که دشمنان از این موفقیت ها ناراحتند.

13. تبدیل ادبیات بی پروا به ادبیات سپاسی و مسوولانه.

14. تشکیل دولت شایسته و پرتوان در عرصه های سیاسی، اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و اجتماعی

15. دولت تدبیر و امید توانست، چهره ی منفوری که دولت نهم و دهم در افکار عمومی جهان از مردم ایران در ذهن ها حک کرده بود با عقلانیت و اعتدال و دیپلماسی و گفتگوی مبتی بر منطق یک چهره ی جدید و دوست داشتنی و اهل سازش و منطق از ملت ایران در ذهن ها به یادگار بگذارد.


سخن آخر : دولت تدبیر و امید طی سال های گذشته با پشتوانه و راهنمایی و دلگرمی های رهبر فرزانه انقلاب به پیشرفت های قابل قبولی دست یافته است امید است در سالی که بنام "دولت و ملت ،همدلی و همزبانی" نام گذاری شده است، هم دولت و هم ملت با همدلی و همزبانی این تعبیر رهبر انقلاب را تحقق یابند و شاهد پیشرفت و توسعه و سرافرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشیم.

به گفته ی فردوسی شاعر بلند آوازه ی ایرانی "بکوشید نیکی به کار آورید، چو دیدید سرما، بهار آوردید..."

نوشته : عبدالله کریمی در سایت آفتاب

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۰۸
سجاد پهلوانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی