چه کشورهایی دارنده بمب اتمی هستند؟
خبرگزاری رویترز به بهانه هفتادمین سالگرد اولین و آخرین بمباران اتمی جهان در پایان جنگ جهانی دوم (که بر سر مردم ژاپن ریخته شد) گزارشی از کشورهایی که به طور رسمی یا غیررسمی دارنده سلاح اتمی اند، منتشر کرده است.
1. آمریکا: براساس نظریه فدراسیون دانشمندان و محققان آمریکا، ایالات متحده هم اکنون دست کم 7200 کلاهک اتمی دارد که از این تعداد 1900 عدد از آنها به طور راهبردی آماده شلیک هستند.
2. روسیه: این کشور به طور تقریبی 7500 کلاهک هسته ای دارد. به این دلیل که هنوز هیچ آمار رسمی از سلاح های اتمی و غیراتمی روس ها وجود ندارد، نمی توان در مورد تعداد کلاهک های اتمی روسیه اظهارنظر قطعی کرد. اما از این تعداد 1750 موشک هسته ای آماده پرتاب هستند.
3. فرانسه: دیگر عضو دائم شورای امنیت است که به دلایلی زرادخانه ای اتمی خود را به 300 کلاهک اتمی کاهش داده است.
4. انگلیس: انگلیسی ها نیز 200 کلاهک هسته ای دارند که تعدادی از آنها در زیردریایی های راهبردی اتمی آنان مستقر است.
5. چین: چینی ها 250 کلاهک اتمی دارند اما از نظر راهبردی و توانایی تکنیکی قادر به تولید تعداد بیشتری کلاهک اتمی از طریق ذخیره پلوتونیوم می باشند.
6. هند: هندوستان کشوری است که بدون اجازه شورای امنیت خود را کشور دارای بمب هسته ای خوانده و اکنون طبق آمارهای رسمی دولتی، توانایی تکنیکی و فن آوری لازم برای تولید بیش از 100 کلاهک هسته ای را در اختیار دارد.
7. کره شمالی: پیونگ یانگ برای اولین بار در اکتبر سال 2006 به طور رسمی اعلام کرد بمب اتمی دارد. این کشور دومین کلاهک هسته ای خود را نیز در مه سال 2009 به دست آورد.
8. پاکستان: پاکستانی ها پس از دستیابی دشمن اصلی اشان- هند- به سلاح اتمی، تلاش فراوانی کردند که بمبی هسته ای داشته باشند. اسلام آباد نیز 100 کلاهک هسته ای در اختیار دارد.
9. اسرائیل: رژیم صهیونیستی مطمئناً کلاهک هسته ای در اختیار دارد اما سیاست ابهام اتمی را در پیش گرفته و داشتن سلاح هسته ای را نه تکذیب و نه تائید می کند. اما بر اساس توانمندی راکتور اتمی دیمونا و ظرفیت تولید پلوتونیوم در این تاسیسات هسته ای، اسرائیل دست کم برای ساخت 100 تا 200 کلاهک هسته ای توانایی لازم را در خود ایجاد کرده است.