خطرناکترین و کشندهترین حیوانات جهان
مقام اول: پشه
سالانه حدود ۷۲۵ هزار انسان قربانی نیش پشه میشوند. نیش پشه اگر در آلمان تاثیر چندانی ندارد، در بسیاری از کشورها کشنده است. پشه به خاطر انتقال بیماریهای مختلف به انسان سبب مرگ او میشود. یکی از مهمترین بیماریهای مرگآوری که از راه پشه به انسان منتقل میشود مالاریا است. تب دنگی، تب زرد و آنسفالیت نیز از دیگر بیماریهای کشندهای هستند که ناقل آنها پشه است.
مقام دوم: انسان
انسانها سالانه ۴۷۵ هزار انسان دیگر را میکشند. انسانها راههای کشتن انسانهای دیگر را با خلاقیت فراوان انتخاب میکنند و این واقعیتی است دردناک که باید آن را پذیرفت. انسان مقام دوم را در کشتن انسانهای دیگر داراست.
مقام سوم: مارها
با نیش مارها در سال حدود ۵۰ هزار انسان میمیرند. البته نیش بسیاری از مارها نه تنها کشنده نیست، بلکه سمی هم در خود ندارد. اما به انداز کافی مارهای سمی خطرناکی وجود دارند که نیششان برای انسان کشنده است. مارها سومین کشنده بزرگ انسان در جهان هستند.
مقام چهارم: سگ (بیماری هاری)
بیماری هاری حدود ۲۵ هزار انسان را در سال میکشد. بسیاری از جانوران میتوانند ناقل ویروس هاری باشند. هاری موجب التهاب مغزی حاد میشود. ویروس هاری از بزاق حیوان مبتلا به هاری و محل گازگرفتگی وارد بدن شده و سپس به سمت اعصاب انتهایی میرود و شروع به تکثیر میکند. ۹۹ درصد مرگهای ناشی از بیماری هاری را انسان از سگ هار میگیرد. ولی خبر خوش اینکه، واکسن بیماری هاری کشف شده است.
مقام پنجم: جانوران ناقل پارازیتهای مرگآور
کرم انگلی، سن زاره و مگس تسهتسه، سه حیوان کشندهای هستند که سالانه جان حدود ۱۰ هزار انسان را میگیرند. آنها البته انسانها را نمیکشند، بلکه انگلهایی دارند که در صورت انتقال آنها به انسان مرگآورند. "بیلارزیا" یا تب حلزون نوعی بیماری کرم انگلی است. این بیماری باعث عفونت دستگاه ادراری و دستگاه گوارشی شود. مگس تسهتسه نیز مگس گزنده و نیشزنی است که میتواند ناقل انگل عامل بیماری خواب باشد.
مقام ششم: کرمهای حلقوی
انوع کرمهای حلقوی حدود ۲۵۰۰ انسان را در سال میکشند. کرمهای حلقوی نیز مانند کرمهای نواری میتوانند از راه مواد غذایی یا خاک آلوده وارد بدن شوند. این انگلها که در دستگاه گوارشی انسان زندگی میکنند، از راه سوراخ کردن جدار رودهها و گردش خون به ششها راه مییابند و سپس دوباره توسط انسان بلعیده و به رودهها منتقل میشوند. گفته میشود حدود یک میلیارد نفر از مردم کره زمین به این انگلها آلودهاند.
مقام هفتم: کرمهای نواری
کرمهای نواری مرگ حدود ۲۰۰۰ انسان را در سال سبب میشوند. کرمهای نواری ردهای از انگلهای کرمهای پهن هستند که شکلشان بندبند است. آنها به جدار روده وصل شده و از مواد غذایی آن تغذیه میکنند. از انواع کرمهای نواری کرم کدو است. کرمهای نواری میتوانند از راه مواد غذایی آلوده وارد بدن شوند و به خاطر گسترده نبودن بهداشت در بسیاری از مناطق جهان ۲۰۰ بار بیشتر از کوسهها جان انسانها را بگیرند.
مقام هشتم: تمساح
تمساحها سالیانه حدود ۱۰۰۰ انسان را میدرند. در میان انسانها ترس از تمساح به حق به اندازه ترس از کوسه و شیر است. تمساحها که گوشتخوار و خزنده هستند، گاهی حیواناتی را میدرند که جثهشان چندبرابر بزرگتر از جثه خودشان است. اسبهای آبی کوچک از جمله طعمههای این حیوانات وحشی میشوند. تمساحهای آب شور حتی میتوانند کوسهها را نیز بدرند.
مقام نهم: اسب آبی
اسب آبی سالیانه حدود ۵۰۰ انسان را میدرد. بسیاری از اسباببازیهای کودکان شکل اسب آبی را دارند. این حیوان گیاهخوار نیمهآبزی ساکن آفریقا، با شکم گرد و بزرگ و جثه سنگین خود در آب جلب توجه میکند. آنها چون اسباب بازیهای کودکان بیآزار نیستند. اسبهای آبی بسیار تهاجمیاند و به تحریک خارجی نیز نیازی ندارند. آنها میتوانند به ناگهان حمله را آغاز کنند. به این حیوانات سنگین وزن به هیچ وجه نزدیک نشوید.
مقام دهم: شیر و فیل
اینکه شیر انسان را میدرد حکایت جدیدی نیست. اما اینکه شمار افرادی که توسط فیلها کشته میشوند به اندازه قربانیان شیرها هستند، موضوع جدیدی است. فیل، که بزرگترین جانور روی زمین است، میتواند بسیار تهاجمی شود. یک فیل خشمگین با جثه عظیم و قدرتی که در اوست، بسیار خطرناک است. شیرها و فیلها سالیانه حدود ۱۰۰ انسان را میکشند.
مقام یازدهم: کوسه سفید و گرگ
گرگها و کوسهها میتوانند بیتردید ما را بدرند، اما شمار بسیار کمی از این حیوانات اینکار را میکنند. این دو حیوان وحشی هر یک سالانه حدود ۱۰ انسان را میکشند. احتمال مرگ انسان در پی نقص دستگاه خانگی نان برشته کن (توستر) بسیار بیشتر از این تعداد است.