افراد موفقی که زندگی پر چالشی داشتند
معلم دوران تحصیل توماس ادیسون در مورد او گفته بود که ادیسون در دوران تحصیل آنقدر احمق و کودن بوده که به سختی چیزی را یاد می گرفته و این درحالی است که ادیسون مخترع وسایلی شد که در جهان تغییری بس بزرگ ایجاد کرده است.
سردبیر یک روزنامه محلی، والت دیزنی را به دلیل نداشتن قوه تخیل مورد انتقاد قرار داد. علاوه بر این، قبل از اینکه انیمیشن "سفیدبرفی" به دنیای انیمیشن وارد شود شرکت او بارها شکست خورده بود. با این حال اراده والت دیزنی باعث موفقیت او در دنیای انیمیشن شد.
این کارگردان مشهور بارها در دانشکده سینمایی کالیفرنیا مشروط شده بود با این حال بعد از سال ها شکست توانست ۳ بار موفق به دریافت جایزه آکادمی اسکار شود.
قبل از اینکه مرغ کنتاکی ساندرس (KFC) محبوبیت جهانی پیدا کند او مدت ها برای به دست آوردن یک شغل با چالش های بزرگی روبرو بود اما کلنل بازنشسته ناامید نشد و توانست رستوران خود را با روش ابداعی پخت مرغ تاسیس کند.
مادر نیوتن مانع ادامه تحصیل او در مدرسه شد و او را برای کار به مزرعه آورد اما بعد از اینکه از توانایی اش در کار کشاورزی ناامید شد به نیوتن کوچک اجازه داد به ادامه تحصیل بپردازد. نیوتن بعد از مدت ها فراغت از تحصیل توانست بار دیگر بدرخشد و به این ترتیب به یکی از بزرگ ترین دانشمندان عصر خود تبدیل شد.
انیشتین در زمان کودکی در مهارت های ارتباطی مشکل داشت اما این مشکل مانع از موفقیت او نشد. او با کسب جایزه نوبل فیزیک نشان داد که باوجود عدم مهارت های ارتباطی و کلامی، هوشی فوق العاده دارد.
اولین نویسنده بیلیونر در سال ۲۰۰۴ موفقیت خود را یک شبه به دست نیاورده است. وقتی او مشغول نوشتن اولین جلد از سری رمان های هری پاتر بود، در وضعیت اقتصادی بدی زندگی می کرده و درحال جدایی از همسر خود بود اما نوشتن رمان هری پاتر زندگی او را دگرگون کرد.
امپراتوری بزرگ مایکروسافت به دست یک اخراجی از دانشگاه هاروارد پایه ریزی شد. اخراج از دانشگاه باعث عقب نشینی بیل گیتس نشد. هم اکنون نام بیل گیتس نه تنها جزء موفق ترین های دنیاست بلکه کمتر کسی را به یاد یک اخراجی از دانشگاه می اندازد. این طور نیست؟
کمتر کسی است که این شخصیت مشهور و کمدین معروف را نشناسد اما این اسطوره کمدی دنیا ابتدای کار چندان موفق نبود. اولین بازی او مورد قبول هالیوود قرار نگرفت و آن را یک نمایش بی معنی لقب دادند اما این شکست سرآغاز موفقیت چارلی چاپلین شد.
اولین شرکت اتومبیل سازی فورد به دلیل کیفیت پایین و قیمت بالای محصولات باعث ورشکستگی او شد. بعد از آن او چند بار دیگر با چالش هایی از همین نوع روبرو بود اما با عبور از موانع توانست به یکی از ثروتمندترین افراد تاریخ تبدیل شود.
شاید تصورش سخت باشد اما مایکل جردن زمان شروع فعالیت خود در زمینه بسکتبال، از تیم مدرسه اخراج شد اما این شکست باعث انگیزه بیشتر او برای تلاش شد. این یکی از جملات مشهور مایکل جردن است: "با اینکه در طول فعالیت حرفه ای ورزشی ام در ۳۰۰ بازی مقام برد را از آن خود نکردم و ۹ هزار شوت را به گل ننشاندم، اما باز هم مانع موفقیت من نشد. من بارها و بارها شکست خوردم و هربار قدرتمندتر بلند شدم، شاید به همین دلیل به موفقیت رسیدم."
" موفقیت لزوما همراه با شکست نیست "
دکتر شهربانو قهاری
دکتــرای روان شناسی بالینی و عضو انستیتو روان پزشکی تهران
کسانی که برای هدفی خاص تلاش می کنند لزوما در همان مرحله اول به موفقیت نمی رسند و ممکن است در این مسیر گاهی با شکست هایی نیز روبرو شوند اما افراد در این شرایط به ۲ گروه تقسیم می شوند؛ گروه اول در مقابل شکست روحیه خود را از دست می دهند و تحمل پذیرفتن شکست را ندارند. این گروه از افراد رویارویی با موانع و شکست را به عنوان یک اتفاق دائمی می دانند و به نوعی آن را نقص به حساب می آورند، اما در مقابل افراد دیگری نیز هستند که روحیه مقاوم تری دارند و به چالش ها به شکل یک فرصت نگاه می کنند. بر همین اساس این گروه از افراد سعی می کنند از تجریبات خود درس بگیرند و آن را در زندگی به کار بگیرند. افراد گروه دوم تفکر یا همه یا هیچ ندارند یعنی در زندگی با رویارویی یک شکست خود را در انتهای زندگی فرض نمی کنند. موفقیت این گروه از افراد لزوما تنها به دلیل شکست نیست بلکه این طرز تفکر یک فرد است که از او یک فرد موفق یا ناموفق می سازد. اگر در مقابل شکست بتوان منطقی با آن کنار آمد و تجربیات جدید را در گام های بعدی به کار گرفت با این کار درصد ارتکاب به اشتباه کمتر می شود و چه بسا مسیر موفقیت برای این گروه از افراد هموارتر شود.